Biografie

Frans van den Brink is in 1962 op 19 jarige leeftijd begonnen met toneelspelen in Den Dolder. Vanwege zijn werk is hij in 1988 verhuisd naar Twente en heeft daar, naast het acteren, het zingen opgepakt.Bij, wijlen, zangpedagoge Anneke van de Graaf is hij begonnen als tenor, maar later is hij een toontje lager gaan zingen bij Kay Jensma, omdat hij zich daar beter bij voelde. Momenteel versterkt hij de solistengroep Classic and more, als bariton.Hij heeft  verschillende rollen gespeeld bij operette- en operagezelschappen, tevens heeft hij meegewerkt aan verschillende muzikale projecten waaronder die van Armonia, harmonieorkest in Hengelo (O).Westside Story, La Belle Hélène, Treemonisha, 1001 Nacht, Patience (Grosvenor), Eine Nacht in Venedig (hertog van Urbino) The Mikado (Koko) zijn o.a. producties waarin hij als solist heeft meegewerkt.

De in Borne wonende lyrische tenor Michael de Lange zingt al vanaf zijn jeugd. Het bleef toen beperkt tot het zingen van populaire muziek, totdat hij in aanraking kwam met één van de Dutch Diva’s en zangpedagoge Anneke van de Graaf. Zij bracht hem de klassieke kneepjes van het vak bij. Onder begeleiding van zijn huidige zangpedagoge Kay Jensma ontwikkelt Michael zijn zangkunst verder.Hij heeft diverse rollen in diverse musicals en operettes.vervuld waaronder: Eine Nacht in Venedig (Caramello), Oklahoma (Curly) ,The Mikado (Nanku Poo), Patience (Piquello), la Perichole, the Zoo (2008)…Daarnaast ontwikkelde hij een voorliefde voor het oratorium en trad hij zes jaar lang maandelijks op met lyrisch sopraan Lia Mik onder begeleiding van een mandolineorkest. Met harmonieorkest Armonia uit Hengelo (O) trad hij op in een smartlappenmusical met bariton Frans van den Brink en heeft hij met hen een aantal concerten gedaan. Hij heeft regelmatig als gastsolist gezongen bij de ‘Quinzangers’ en had een rol in de musical ‘Maak’in Enschede.

Hans Leferink is bas/bariton en heeft geruime tijd klassieke zanglessen gevolgd bij zangpedagoge Anneke van de Graaf (voormalig operadiva van opera Forum). Hij volgt nu lessen bij zangpedagoge Kay Jensma.Hij heeft bij verschillende gezelschappen rollen gezongen in opera´s en musicals, waaronder die Zigeunerbaron (Zupan), La belle Hélène (Calgas), the Showboat (Joe als understudy van Ernst Daniel Smidt).Daarnaast verzorgt hij liederrecitals waaronder die van Schuberts Winterreisse en Lieder eines fahrendes Gezellen van Mahler.Deelnemen aan Classic and more is voor hem zeer inspirerend. Hij vindt het een prachtige combinatie van muziek samengevoegd tot een programma met een verhaallijn, waarbij ook de nodige eisen worden gesteld aan de presentatie.

De lyrisch sopraan Lia Mik-van der Avoird zingt al vanaf haar jeugd. Toneelspelen zit in haar bloed. In de jaren 80 trad zij op, in de gehele regio Twente, met toneelgroep ´Ladder` uit Almelo.Vooral het spelen in combinatie met zingen leek haar een ware uitdaging, waarbij het de kunst is steeds weer in de huid van een ander te kruipen. Daarom ging zij in1991 zangles nemen en sloot zij zich aan bij Musical- en operettegezelschap ´Servus´. Jaren kreeg zij les van zangpedagoge Anja Langkamp en wijlen zangpedagoge en Dutch Diva, Anneke van de Graaf. Vanaf 2008 krijgt zij les van de uitstekende zangpedagoge Kay Jensma. Ook heeft zij lessen acteren in de opera gevolgd van Louise Werner en Rudolf Reuvenkamp. Een greep uit de rollen die ze speelde en zong: Caroussel (tante Nettie), Pajama game (Babe), Boccacio (student), Guys and Dolls (Adelaide), Oklahoma (Laurey), der Wildschutz (grafin von Eberbach), Brigadoon (Fiona), der Vogelhandler (keurvorston Adelaide), Jekyll & Hyde (Emma), der Bettelstudent (Laura), der Zigeunerbaron (Saffi), die Cardasfurstin (Silva), the Mikado (Yum Yum),Kiss me Kate (Lilli/Kate), Treemonisha (Lucy) en recentelijk als Goede Fee in de musical ‘En nu naar bed’van Annie M.G. Schmidt. Vanaf 2006 zingt en speelt zij met bezieling bij Classic and More waarbij het voor haar een grote uitdaging is zang en toneelspel bij elkaar te brengen tot een verhaal.

 math-bio-nieuwDe sopraan Mathanja Kornelissen-ten Dam ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd. Zij studeerde vanaf haar 14e solozang bij zangpedagoog en oude opera forum sopraan Anneke van der Graaf. Vanaf die leeftijd vertolkte ze bij diverse opera-en operette gezelschappen diverse rollen in o.a. The Mikado, der Vogelhändler en die Fledermaus. Naast vele losse concertavonden en optredens als solist bij koren en orkesten werkt ze ook mee aan optredens voor besloten gelegenheden. Haar repertoire is divers, van opera/operette en kerkelijke liederen tot aan musical en lichte muziek
Na het afsluiten van haar studie schoolmuziek startte Shaya van den Berg de opleiding klassieke zang bij Anna Haenen aan het concervatorium te Enschede. Deze opleiding zette ze bij Frau Prof. N. Enns in Hannover(DLD) voort. Shaya heeft ruime ervaring opgedaan in het muziektheater zowel in Nederland als in Duitsland. Niet alleen dirigeerde ze het kinder- en jeugdkoor van het operahuis in bielefeld, maar ook zong ze mee in het koor. Als gastsoliste was ze te horen in diverse opera- operette- en musicalgezelschappen. Momenteel is ze naast haar solistische werkzaamheden ook actief als stemvormingsdocente in de theaterklas aan Het Stedelijk Lyceum Kottenpark te Enschede. Tevens werkt ze als zangdocente aan de Westfälische Schule für Musik in Münster (D) en  heeft ze een eigen zangpraktijk
Tasco Silva (1978) studeerde piano klassiek bij Marius van Paassen aan het conservatorium in Enschede. Hier behaalde hij zijn diploma in 2005. Tijdens (en na) zijn studie kwam hij, in het kader van de zogenaamde ‘liedklas’-projecten, in aanraking met liedbegeleiding. Dit beviel hem zozeer dat hij deze studierichting is gaan volgen tijdens de 2e Fase, de vervolgopleiding van het conservatorium. In en buiten de liedklas-projecten werkte hij regelmatig samen met diverse zangers. Tijdens de 2 jarige vervolgopleiding aan de Messiaen academie (2e Fase) studeerde Tasco bij Marien van Nieukerken. Ook heeft hij diverse masterclasses gevolgd, o.a. bij Clemens Rave, Einar Steen Nockleberg, Nelly Ben Or en Sampsa Konttinen.Verder verleende hij medewerking aan vele projecten in verschillende genres, waaronder muziektheater (Romeo & Julia, In de ban van Elisabeth), diverse musicals (Rent, Moulin Rouge, Belle en het Beest, Tommy) opera (Ascanio in Alba) en operette (Der Bettelstudent).Tasco is werkzaam als piano- en keyboarddocent in Nederland en Duitsland en is verder begeleider van verschillende koren, waaronder oratoriumkoor Eigenwijs, vocaal ensemble The Petra Singers, musical-theatergroep Music All. Tasco is sinds 2017 vaste begeleider van Classic and More.

JHJeroen Hulshof (1982) begon op 5 jarige leeftijd met pianolessen. Na privé-lessen kwam hij op 17 jarige leeftijd terecht in de vooropleiding van het conservatorium bij Pierre Ruhlmann. Na een jaar vooropleiding begon hij aan de eerste faseopleiding Piano. In 2001 won hij een tweede prijs op het Prinses Christina Concours. In april 2006 eindigde hij als een van de finalisten op het Grachtenfestival Conservatorium Concours. De eerste faseopleiding heeft hij in 2004 succesvol afgesloten. Ook heeft hij de eerste faseopleiding Orgel succesvol afgesloten bij Gijs van Schoonhoven. Tijdens zijn 2e fase studie Piano aan de Messiaen Academie heeft hij 3 maande piano solo en kamermuziek gestudeerd aan het Rimsky-Korsakoff conservatorium te Sint Petersburg bij respectievelijk Igo Uryash en Evegeny Isotov. Hij volgde masterclasses bij onder andere: Grzegorz Kurzinsky, Igor Roma, Muza Rubackyte, Clemens Rawe en Galina Vrachieva.In de zomer van 2006 is hij afgestudeerd aan de Messian Academie met onder andere het Tweede Pianoconcert van S. Rachmaninov met orkest.

Samen met zijn pianoduo partner heeft hij tevens in diezelfde zomer een Mozart programma in Praag gespeeld op de opening van een kunstexpositie in het Praha City Center, en in het Agnes Klooster voor de Nederlandse Kamer van Koophandel en de Koninklijke Nederlandse Ambassade ter gelegenheid van Prinsjesdag. Al vanaf 2007 maakt hij deel uit van Classic and More.